Fundacja TiWPD będzie współorganizować Naukową Konferencję Medyczną w Brzesku

W bieżącym roku Szpital Powiatowy im. L. Rydygiera w Brzesku obchodzi jubileusz 40 lat działalności. Zastępcą Dyrektora ds. Lecznictwa w tej placówce jest Dr Norbert Kopeć, piastujący również  od wielu lat funkcję Prezesa Fundacji Troska i Wiedza Powiśla Dąbrowskiego w Dąbrowie Tarnowskiej.

Wychodząc na przeciw potrzebie zorganizowania Naukowej Konferencji Medycznej z okazji jubileuszu 40-lecia Oddziału Urologicznego brzeskiego SP ZOZ oraz korzystając z doświadczenia już ośmiokrotnego organizowania przez naszą Fundację wielkich konferencji medycznych w ramach Dąbrowskich Spotkań Klinicznych, to właśnie Fundacja Troska i Wiedza Powiśla Dąbrowskiego będzie wraz z w Zarządem SP ZOZ im. Rydygiera w Brzesku współorganizatorem naukowej konferencji.

Zarząd Fundacji Troska i Wiedza Powiśla Dąbrowskiego rozszerzając swą statutową działalność dotyczącą podnoszenia poziomu wiedzy na temat zdrowego trybu życia oraz wspomagania i promowania inicjatyw naukowych, badawczych oświatowych i kulturowych dotyczących zdrowia, racjonalnego odżywiania się i zdrowego trybu życia poprzez wspieranie działalności naukowej, badawczej, oświatowej, kulturowej oraz wydawniczej z radością będzie służył swoim doświadczeniem i pomocą przy współorganizacji tego jubileuszowego wydarzenia.

Już dzisiaj wiadomo, że będzie to konferencja urologiczna i planowana jest na początek grudnia 2023 r. O szczegółach, tj. ramowym programie, lokalizacji, statusie  będziemy informować niebawem na naszych stronach.