Prof. Ireneusz Kotela odznaczony Medalem Gloria Medicinae

Z przyjemnością informujemy, że Pan prof. Ireneusz Kotela, Kierownik Kliniki Ortopedii i Traumatologii Centralnego Szpitala Klinicznego MSWiA w Warszawie został uhonorowany najwyższym odznaczeniem Polskiego Towarzystwa Lekarskiego – Medalem Gloria Medicinae.
Uroczystość dekoracji Medalem Gloria Medicinae odbyła się 6 października br. na Zamku Królewskim w Warszawie.
Przyznanie przez Kapitułę Medalu „Gloria Medicinae” to wielki honor i zaszczyt, ale także kolejne po odebraniu nominacji profesorskiej od Prezydenta RP Andrzeja Dudy, ukoronowanie drogi naukowej. To także powód do radości i dumy całej naszej Fundacji.
W imieniu Zarządu i Rady Fundacji, serdecznie gratulujemy i Panu Profesorowi.

Serdecznie gratulujemy!

Medal „Gloria Medicinae”
Najwyższe odznaczenie Polskiego Towarzystwa Lekarskiego
Za ofiarną służbę ludziom, za najwyższy szacunek dla zdrowia i życia ludzkiego, za sumienne i godne wykonywanie sztuki leczenia, za podtrzymywanie honoru i szlachetnych tradycji stanu lekarskiego, za tworzenie nieprzemijających wartości dla dobra Polskiego Towarzystwa Lekarskiego Kapituła Medalu „Gloria Medicinae” przyznaje to najwyższe odznaczenie.